Öppet hus

Var det i skolan idag. Gjorde nada fanns ju redan massa folk som fixade allt så sprang mest runt. Godis är gott alla fall.
Hade nationella i engelska imorse segt som fan o hoppas ja klarade det! Köpte skor tills bröllopet på lördag idag också.
Annars inget kul. Är trött som fan just nu så tror ja ska kolla på andra avenyn o somna. Har buffertag imorn o är klart med allt så ska vara hemma imorn skönt som fan. Ska sova hela morgonen o leka i snön. Sing along tjo bree.

Lyckad bakning

idag har jag lyckats med att baka =) gjorde lussebullar i skolan. Inte så svårt men finns saker som kan gå snett där alla fall men det gjorde det inte, gjorde dom sååååå fina o en snigel man. Idag är det precis en måndag kvart till julafton:D o det har kommit massa snö o fylls på med nytt för tilfället och det verkar hålla i sig. Hoppas bara att den ligger kvar länge länge hatar när det blir slask o ursh!

Har Engelska nationella imorn som jag hatart skartp! men lika bra o få det gjort är lite osäker på om ja kommer klara det skulle inte vara bra o man failade. Fick alla fall VG på matlagningprovet så det är nåt bra =)
Så ska ta o sova nu så man är utvilad imorn hare skutt o puss hej

Freidentag

Skönt att det är helg. Är hos hellman just nu o kollar på tv men det är ickke bra. Hade en kort dag i skolan så det var skönt slutade 12. Åkte hem o gjorde klart matten. Pappa hade köpt hem kina mat sketa gott :D Åkte in till stallet o red sen gick bra =) åkte hem o duschade sen åkte ja hit o nu sitter jag här. Datorn dör snart så ska dra puss hej =D

Misslyckad bakning

Idag har jag varit på mässa i stockholm. Trevligt var det åkte med några från klassen. O träffa många man kände där också =) Kollade på ice age 2 i bussen. Käkade donken så nu ligger jag minus igen med min nyttiga kost.... Plockade med massa gratis saker pennor o skit, går ju åt så att säga. Kollade film på hemvägen som ja missade slutet på. Om ödet några som åkte berg o dalbana och en tjej såg att den skulle krasha så hoppade några av o dom dör i ordning efter hur dom skulle ha dött om dom åkte. Nån som vet vad filmen heter så ja kan kolla klart på den? =)

Igår var det teater med skolan i stadshuset om rullstolsbundna som var himla bra. Åkte hem i det mysiga vädret. Det hade nämligen hunnit börja snöa medans vi kollade så kom som en glad nyhet när man klivet ut genom dörren och ser den nyfallna snön. Härlig känsla! Men inte lika kul o åka hem i det lilla ovädret men kom hem levande. Gick ut och lekte med Julia min lilla kusin som hade sovit över hos oss. Var så himla kul med snö. Hon gick in efter ett tag men så liten som jag är stannar ja kvar ute själv o rullar mig en stor snö boll tills mina mukler inte orkade rulla mera. Var skit kul att göra precis som man gjorde för ett antal år sen. Värt att pröva :P

Åkte på föreläsning om hästens exteriör bedömning. Den var riktigt bra och intressant alltid kul och lära sig något nytt.
Matte är roligt!!! tycker jag alla fall idag. Har pluggat massa men det är ju så roligt när man förstår hur man ska göra. När det bara rullar på men så är det väll med dom flesta sakerna, kul om det går bra. Men i matte går det ju inte bra så ofta så då är det ännu roligare när det går bra. Hängde ni med? =P
skulle även försöka baka en sorts sesam kakor men det blev inte som jag hade tänkt mig. Man skulle smölta sockret men det slutade med att sockret tokade, jag brände mig, det blev för kallt och tillslut efter ett par experimen vart det en så kallad smet men när den hade kallnat smakade det bara socker och blev inte alls som ja tror att det ska bli så får se om ja testar det nån mer gång vart inte så himla nöjd denna gång alla fall. Testa gärna om ni vill. Sesambräck kallas det.

Min lilla kisse misse pelle kom nyss o hoppa upp i sängen o la sig på min mage så det är lite jobbigt att skriva just nu när det ligger en lite tjockis ivägen.

Hare nize puss puss

ilska


Regningt o mörkt

Idag har det varit riktigt trist väder inget man blir pigg o glad utav alls =/ Men det kommer nog bli bättre när snön kommer för sen vänder det ju bara o blir ljusare.

Hade svenska nationella idag fast det var bara ett test till det riktigt gickväll inte så bra men var somsagt bara på prov =)
Kollade biljetterna till flyget i februari till praktiken i london. Problemet är att vi vet inte hur mycket packning man får ha med sig när man flyger med ryanair nån som vet hur många kilo men får ha med sig utan att betala massa extra?
Åkte hem med min lilla vän Milla efter skolan. Handlade lite onyttigt på vägen hem så kollade tv o slöade tills ja drog hem.


I köket håller dom på o göra egna fiskpinnar så får se hur det blir nyttigt blir det säkert så det är ju en bra sak men hur det smakar är en annan sak :P Har tänkt att försöka göra sånt där godis med sesamfrön o socker som man kan köpa bland hälsoprodukterna. Har gjort ett försök tidigare men hade oskalade sesamfrön så det blevinte lyckat dom började poppa så ska testa med skalade denna gång =) Om det blir bra lägger jag upp receptet sen så kan ni testa om ni vill =)

Nu får ni ha en bra kväll puss puss / E

Glögg mys

Skolan hela dagen. Började med psykiatrin idag o det kommer itne bli kul =( massa saker vi måste hinna med o göra innan praktiken, men blir säkert bra om ett tag. Vi kollade på film på rf middagen o jeja o ja porrade/somnade i sängen. Matte lektionen var as kul ja fattade sketa mycket o gjorde massa uppgifter =D Provet på matlagningen gick bra med tanke på hur lite ja hade pluggat =D Var med lisa efter skolan. Tog en promenad med henne o hund när vi kom hem. Sen hade vi glögg mys =) var ju skit gott! känndes precis som det var jul mysigt o allt. Längtar till julen o snön faktiskt det är så himla mysigt. Är inte långt kvar heller en måndag o en vecka. Sen är det bara precis 200 dagar kvar till studenten!!! Helt sjukt.
Ska hoppa/studsta/sväva/flyga/rulla/krypa/åla/fast food/ gå o duscha nu puss hej <3

Helgen är här, tänk vad kul att helgen är här idag

Skönt med helg även fast ja inte gjort ett skit. Kollade på film igår o typ inget mera jo Skjutsade bror till stan sen typ glodde ja bara på datorn hela kvällen. Alla homies var på krogen eller festade nån annanstans men ja har inge pengar till det =( har väll inte lust med krogen alla fall men kanske nåt party el så. Är fortfarande skyldig dad en massa pengar för mibil räkningen. Har ju inte jobbat någonting knapp så får ingen lön heller. Men det får man väll leva med. Jag hoppas ja hittar nåt annat ställe ja kan work o tjäna cash men får se hur ja gör med den saken. Ska rensa datorn idag, den börjar bli så himla seg. Finns nog massa skit på den skulle ja tro så det behövs nog. Då kanske ja kan plugga lite granna så man får det gjort. Har prov imorn så måste träna till det hur som hellst. Ha en wonderbar söndag

Godkänt

YÄHY fick godkänt på matte provet idag =D as skönt o slippa göra om det. Skolan skolan skolan idag =( inte så jobbigt men ändå :P hade religion på morgonen inge jobbigt alls snackar bara hela tiden. Sen hade vi gympa bii test/ kontitions test fick precis samma som ja sprang på förra gången men tills nästa ska ja få bättre. Tur att det inte hade blivit sämre alla fall. Tror ja sprang på 8,1 så jag är inte nöjd med det. Över 9 nån gång. Lunchen var sketa go idag allt var typ hemma gjort. Grädd sås osv. =) smasken. Flum flum håltimme. Sen typ inget viktigt och sen matheee prov. Imorn är en kort dag som ja gillart!
Sen är det helg!!! skönt :D hare nize puzz hejz



Bönder blir lyckliga så fort de känner lukten av skit

Mörkt ute, ljust inne, kallt ute, varmt inne. Jag har det bra!
Har varit ledig från skolan idag grymt skönt. Men har matte prov imorn på första kapitlet som ja kan ungefär 0,00% utav. Men satt o kollade på en matte dvd idag så har kanske lärt mig 0,5% mera =) Var ute och gick runt sjön med mumma imorse. Sen har jag bara städat o pluggat. Åkte in till stan vid fyra skulle kolla på klänningen gick med Sandra o kollade ett tag men ja köpte alla fall klänningen :D så jag hoppas att ja trivs i den när det är dags sen.
Har blivit väldigt förkyld också =( kom imorse helt utan förvarnin hade bara lite ont i halsen igår o nu är ja snoris. Det är äckligt när man måste snyta sig hela tiden. Så imorn förstår jag om ingen vill vara i min närhet jag kommer inte ta illa upp.
Mobilen dör snart så ska sätta den på laddning så den kan få fortsätta sig otroligt spännande liv. Puss hej

Bal klänning

Har vart med min moder nästan hela dagen idag. Imorse åkte vi in till tuna park o skulle leta klänningar till bröllopett hittade två stycken så klart kunde ja inte bestämma mig vilken ja skulle ha. Moder hittade ingen som passade. Vi åt även kina mat där =) gött. Letade hår färg också men hittade ingen där. Skulle till skolan sen hade 9 ornas dag. Skulle bara prata lite om programmet så det var inte jobbigt alls. Var med Malen i dramarummet. Sen träffade ja mamma på stan igen. Tittade på hm efter färg men hittade icke vad ja sökte efter. Men hitta lite annat kul =) På vägen råkade vi gå förbi mäster skoog o vi råkade gå in. Sen råkade ja testa ett antal många klänningar många var för stora i bysten eller så passade dom inte men ja hittade en som satt himla bra. Tror ja ska slå till på den men har ingen aning så nu behöver jag din hjälp! Hur ska jag göra kommer den att bli bra? Släng in en kommentar om vad du tycker =)
Åkte till tuna park o köpte hårfärg på coop sen köpte ja en brun klänning till bröllopet den lägger ja ut sen får ni se. Bal klänningen är mest brottom med ska köpa den imorn isåfall.
              

Gör din egen pasta


4   dl vetemjöl
2   st ägg
1    msk olivolja
1   tsk salt

Lägg mjölet på ett bakbord och gör en grop i högen. Knäck i äggen och häll försiktigt i oljan. Rör samman allting till en deg.
Tillsätt ev: 25 g urkramad finhackad spenat
                   1 tsk tomatpure, 1/2 tsk finstött rosmarin

Använd pasta maskin för att få små strimlor eller kavla degen tunn och använd en sporre för att få fram smala strimlor.
Använd mycket mjöl när du arbetar med pastan. Häll ner pastan i en stor kastrull med kokande vatten och saltet.
Låt koka i 3-6 minuter.
Lägg pastan i ett durkslag och spola av pastan under varmvatten en stund. Tillsätt lite matolja och blanda om.

Lycka till =)

Home made pasta

Måndag och skola igen. Började inte förrens 1 men åkte in o skjutsade mamma till skolan vid nio sen åkte ja till farmor o farfar käkade frulle o kolla tv där tills ja åkte till skolan. Hade avslut på sjukvården. Sen matte lekion o jag ligger inte bra til där kan ja säga. Fattar nada o har prov på första kapitlet på torsdag så det kanske är dags att försöka mata in lite info i mitt lilla hjärnrum tvivlar på att det finns utrymme för sån fakta. Matlagning efter det. Gjorde egen pasta o carbonara sås. Var riktigt smarrig något ja tror ja ska göra hemma nån gång var inte så svårt som man tror. Säg till om du vill ha recept =)
Repotaget om oss som folket gjorde i fredags var med i tidningen idag. Vart himla stort två sidor o massa bilder så kolla in dagen Folket sida 8-9 så får du se oss där. På ena bilden står det att Malin också bor på barnhemmet ;) kul!
Ska ut o ta en promenad själv snart, det är ju ingen som har lust att hänga med. Alla är så lata men jag kommer må så himla bra snart :D hajhaj/ ET

Bilder från igår

Har fått några bilder från dom cattis tog igår hon är inte klar med dom än.
AngelicaMalinMillaKarroJennyPiiineFoto kungen

<3

Det är du som skapar din egen framtid

Har pluggat massor idag och det har varit tråkigt men väldigt skönt att få det gjort. Har matte kvar att göra har prov på torsdag men det är så svårt så måste ta hjälp utav nån då för att fatta. Imorn har  ja sovmorgon börjar vid ett men tror ja måste åka in vid nio för det inte går nån buss in senare=( hatar att bo på landet när man inte kommer nånstans.
Var ute på en promenad förut, gick inte så långt det är ju så mörkt ute men det var skönt att komma ut ett tag alla fall. Är trött nästan hela tiden har ingen ork när ja har varit så slö ett tag så ska försöka komma igång så man blir lite piggare.
Ska duscha o sen läsa klart engelska boken ikväll hade ja tänkt så är det ännu mindre saker kvar att göra =) puss hej / Emma

Plugga

Försöker plugga har massa o göra med det är ju så sjukt tråkigt spelar massa töntiga spel istället men det är mycket roligare än o göra massa läxor. Måste ta tag i det snart ska vara klart imorn.
Var med lisa hela kvällen igår var hennes privata chafför o så kollade vi på mama mia o den var inte så bra som folk säger att den är men kan ju vara för att ja hatar musikaler o när dom sjunger i filmer. Så om du gillar sånt gillar du säkert den filmen annars rekomenderar ja dig att inte kolla på den.

Foto time

Just nu är ja trötter men har suttit stilla ett tag nu så blir väll bättre när man har rört lite på sig.
Ridningen igår gick bra åkte till farmor o farfar sen o vänta på o hämta moder som hade varit o ätit med klassen på Nybron. Åkte o hämta henne vid tio sen gick ja nästan o la mig på en gång var sketa trött. Broder ringer vid ett o ville bli hämtad så åkte o hämtade han o fortsatte sova sen. Hann inte med att åka till tuna park idag som ja hade tänkt eftersom det är fars dag imorn. Får väll kanske lösa det imorn eller så får han en saftig kram. Åkte till eve o morten dom bjöd mig på bacon lasange =) nize. Sen åkte ja till cakkrin o där fick hon ta sina kort. Det var inte lätt att se arg ut. Känner mig inte som en arg person. Var alla fall trevligt. Ska bli kul o se bilderna när hon är klar med dom sen. Vet inte vad mera ja ska göra idag väntar på att lisa ska komma men det blir nog inte på ett tag så får hitta på nåt kul så länge. Vi ska spela spel o vara lite barnsliga
                      

Barnkalas & Folket

Imorse hade vi barnkalas det var skit kul världens vildaste ungar dom smet ut i köket hela tiden o det gick inte att fånga dom. Vi gjorde tacos o fruktsallad åt dom o det gick åt :D gött. Dom var så fint utklädda allihopa till pirater. Sen skynda ja ner till stan o mötte Malin o Linn vi gick til Folket dom gjorde ett repotage om lettlands resan. Snodde massa bilder o tog nya på oss också. Men blir säkert bra tror ja.
I helgen blir ska ja hjälpa cakkrin så hon blir duktig i skolan. Hon ska ta massa porr/naken bilder ;) nästan alla fall. Halv åtta hos mig på söndag kanske.
Ikväll ska ja åka o rida sen inget mera vad ja vet. Håller på o kolla efter ljud till studenten, flaket har vi redan fixat men man måste ju ha lite dunka dunka ;)

Dagen= bakis=jobbigt

Har varit sjuk bakis idag som inte har varit roligt. Var ut med malin, linn, sandra o bianca på krogen igår. Var mycket trevligt =) sov hos malin sen o vi vaknade inte allt för pigga på morgonen sen jag fick krama toaletten ett tag. Låg kvar i sägen till två då var ja tvungen att gå till skolan för att ha utvecklings samtal. Gick prima balerina är så duktig så. Sen fixade vi till barnkalas som vi ska ha imorn o det kommer bli så himla nize :P barnen kommer älska oss vi ska ha pirat tema så ska snart leta fram nåt sjörövaraktigt som ja kan ha på mig. Åkte till farmor sen o fikade sen åkte ja hem med Jane. Var så himla trött o frusen så tände massa ljus i badrummet o tog mig ett kokande bad det var jätte skönt o samla lite nya krafter. Ska ta det lungt i helgen vara med caitrin o co på lördag sen vet ja inge mera funderar på om nån är sugen på halv åtta hos mig? ;) tjingeling puss o kram skumbanan (=

Lager 157

Todelo, har varit på lager 157 med lisa o bror idag. Fick bara lust att åka dit så ringe o kollade med lisa som var på. Precis när vi skulle åka hänger broder också på. Han var så snäll o ville inte kolla på kläder själv så han kollade med oss så följde vi med han o kolla sen. Var riktigt trevligt =) köpte ett par jeans baggy faktiskt får se hur det blir om ja använder dom mycket eller inte alls. Två linnen, trosor o bh.
Var ute i skogen med Lakris idag också pigg kan ja säga att han var inte blivit riden på två dagar så kanske inte är så konstigt. Jag orkar fortfarande inte berätta om Lettland än det är så mycket så måste ha mycket tid o ja tänkte ta o lägga mig o läsa lite läxor snart. Kan säga att jag vägde två kilo mera än innan resan. Sovmorgon imorn tll cirkus halv tio =) sjöning.
Bror spelar guitar för mig just nu han börjar bli mycket bra på det nu. Gjorde frukt dessert förut med kiwi, aprikoser o hallon kan lägga in en bild på det nån dag orkar inte just nu eftersom ja inte har nån sladd så måste skicka mellan datororerna. Nu ska ha göra nått annat puss hej.

Tisdag

Skolan skolan skolan. Tråkigt att vara tillbaka till skolan igen. Känns nästan fortfarande som man är kvar i Lettland även fast ja har varit hemma ett tag. Maten i skolan smakar mycket bättre nu också allt är så himla bra nu när man har kommit hem. Sover som en kung varje natt. Resan ska ja berätta lite smått om ikväll ska snart dra till bussen så orkar inte börja skriva massa nu. Ska hem o rida tror ja sen plugga lite granna. Hade halvtidsredovisning på projekt arbetet idag o det känns skönt att vi har kommit så långt verkar som det är vi som har kommit längst vi har nästan inget kvar o göra så vi ska snart börja med rapporten. Finns ju massa andra saker i skolan som vi kan göra istället. Ska plugga sjukvård för då får ja VG i betyget ligegr precis på gränsen så ska göra en uppgift så får ja det betyget =) det är alltid kul för ja har trott att ja har legat på G hela tiden men iccke. Snön har ju kommit också det kom som en överaskning när ja kom hem det var kul :D ska gitta nu puss hej
 

Hemma från Riga

Nu har jag äntligen kommit hem från Riga. Har varit jätte kul men det var riktigt skönt att få komma hem till min egna säng även fast vi hade det riktigt bra på hotelet men på båten sov man inte lika bra. Vart vara nån timmes sömn inatt så är ganska trött just nu så tar o berättar om resan imorn. Har massa saker att berätta så ni får hålla er till imorn. Pelle ligger o kurrar vid mina fötter så ska krypa ner under täcket läsa lite sen somna TIDIGT super tidigt det skulle vara grymt skönt.
Glöm inte att Gå in o kolla på folket som var och intervjuade oss innan vi åkte: http://www.folket.se/folket/standard_article.php?id=221318&avdelning_1=101&avdelning_2=102&t=1123631491

Sov gott för det kommer jag göra puss hej


RSS 2.0